Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen och för att samla in användningsstatistik.

Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du användningen av cookies. Läs mer.

x

Nya QR-skylter i terräng

07.01.2021

Fostrstyrelsen har implementerat nya QR-skyltar i terrängen för naturområden i Geoparkområdet. Informationsinnehållet på tavlorna har gjorts i mobilguiden Lauhanvuoriregion.fi och de är länkade till terrängen med QR-koder. QR-koderna på informationstavlorna fungerar som länkar som kan läsas av smarttelefonkameran. QR-koden riktar sig mot smarttelefonens kamera, i vilket fall telefonen föreslår att man går till sidan lauhanvuoriregion.fi. Genom att acceptera navigeringen öppnar telefonen en sida i webbläsaren med hjälpinnehållet relaterat till den destinationen.

QR-koder i området Lauhanvuori - Hämeenkangas Geopark har tidigare använts i det extra innehållet i terrängskyltarna. De har bland annat använts för att bifoga videor eller flygfoton till informationstavlor. I de nya QR-skyltarna implementeras allt skyltinnehåll online, skyltarna har bara namnet på objektet och en kort titel som beskriver det. Vägledningsmaterialet innehåller bilder och text. Några av skyltarna innehåller också interaktiva element.

QR-skyltar används för att styra tystare och mer avlägsna destinationer där det inte är motiverat att bygga en traditionell terrängskylt. Skyltar har till exempel placerats på platser längs cykelvägarna i Lauhanvuori National Park, Kauhanevan-Pohjankangas National Park, Hämeenkangas, Iso Kaivoneva och Karhunkangas och i Häädetjärvi-området. De destinationer som ska guidas är Geopark-destinationer.

QR-skyltar är en del av utvecklingsprojektet Lauhanvuori och Seitseminen för digital vägledning, som slutade i slutet av 2020.

Foto: QR-informationstavla på Kankaanpää Isokeidas, längs Pirkan ura -rutten. Foto: Tero Lähteenmäki