Rakastu jälleen luontoon 17.6.2017
Kauhanevan–Pohjankankaan kansallispuistossa

Suomen luontoa juhlitaan Lauhanvuorella 26.8.2017 Parkanon lapsikuoron johdolla

 

Lauhanvuoren Luonnon päivän juhlat 26.8.2017 käynnistyvät Kivijadalta klo 10 Parkanon lapsikuoron johdolla. Parkanon Musapyhis & musaryhmät -kuoron konsertti Tuulen teitä alkaa Kivijadalla ja jatkuu Spitaalijärvellä. Juhlaan voi tulla myös maastopyörällä Lauhansarvesta (Lauhanvuorentie 490, Isojoki) Suupohjan ladun johdolla. Katso tapahtumaesite täältä!

 

Tapahtuma löytyy myös Suomen luonnon päivien sivuilta.

 

 

Suomen luontoa juhlitaan Kauhanevalla 26.8.2017 Karvian naiskuoron johdolla

Kauhanevalla juhlitaan luontoa ja 100-vuotiasta Suomea 26.8.2017 alkaen klo 12  Karvian naiskuoron johdolla. Säveliin sukelletaan Salomaan nuotiopaikalla. P-paikan osoite: Kyrönkankaantie 357, Karvia. Tapahtuman esite löytyy täältä.

Tapahtuma löytyy myös Suomen luonnon päivien sivuilta.

 

Geo-risteily Kaidoillavesillä Parkanossa 25.8.2017 klo 17

Kaidoillavesillä  järjestetään Geo-risteily 25.8.2017 alkaen klo 17. Reitti kulkee Metsämuseolle ja takaisin, asiantuntijoina geologi Pasi Talvitie ja Leena Perälä. Metsämuseolla pysähdytään makkaranpaistoon ja lettukahveille. Risteilyn hinta 10 €, maksu paikan päällä. Ohjelma löytyy täältä.

 

Rakastu jälleen luontoon 17.6.2017 Kauhanevan–Pohjankankaan kansallispuistossa

Suomen Luonnon päivää vietetään Rakastu kesäyöhön -teemalla myös Kauhanevan-Pohjankankaan kansallispuistossa 17.6.2017. Tapahtuman järjestää Metsähallitus yhteistyössä Karvian Matkailu ry:n kanssa. Tule mukaan Lentokentän laavulle alkaen klo 22! Osoite on Lentokentäntie 135, 39940 Karvia. Tapahtuman esite löytyy täältä.

Tapahtumasta löytyy lisätietoja myös Suomen luonnon päivien sivuilta.

 

AR Sandbox

Geo- ja ympäristökasvatukseen liittyen Geoparkissa on ideoitu ja toteutettu lisätyn todellisuuden hiekkalaatikko eli AR Sandbox. Sen avulla pääsee tutustumaan maiseman ja karttakuvan välisiin suhteisiin sekä tutkimaan veden käyttäytymistä. Laite on kehitetty UC Davisissa, Kaliforniassa, ja se perustuu avoimeen lähdekoodiin. AR Sandboxin kotisivun kartan mukaan laite on kolmas Suomessa, maailmalla niitä on jo parisataa kappaletta. Hiekkalaatikko on sijoitettu Jämin Luonto- ja Liikuntakeskuksen tiloihin, ja siihen voi käydä tutustumassa keskuksen aukioloaikoina.

 

Matkailu- ja yrittäjyystiimi

 

Geopark-alueen eri toimintojen strategista ja käytännön suunnittelua varten perustetaan tiimejä ja yhteistyöryhmiä, joihin toivotaan kattavasti eri näkökulmien edustajia. Yksi tiimeistä keskittyy matkailuun ja yrittäjyyteen ja pohtii mm. Geoparkin roolia osana alueen geo- ja luontomatkailun markkinointia ja myyntiä sekä ideoi Geopark-teemaan sopivaa tuotevalikoimaa. Ryhmä kokoontui ensimmäisen kerran perjantaina 9.12.2016 Honkajoella Honkahovissa.

 

Tiedostelut:

Terttu Hermansson

projektipäällikkö

terttu.hermansson@pskk.fi

p. 040 6757 363

 

Ympäristökasvatus osana Geopark-alueen kehittämistä

Yhteistyöseminaari 18.11.2016

 

Geo- ja ympäristökasvatus on yksi UNESCOn Geoparkien painopistealueista. Geopuistoilla tulee olla ympäristökasvatusohjelma tai useampiakin, ja niiden on tarjottava erilaisia oppimismateriaaleja sekä ohjattuja retkiä eri-ikäisille oppijoille. Lisäksi Geoparkeilla tulee olla alueen teemoihin koulutettuja oppaita käytettävissä. Geoparkien geo- ja ympäristökasvatuksessa hyödynnetään usein uutta teknologiaa.

 

Seminaarilla käynnistettiin Lauhanvuori Region Geopark-projektialueen geo- ja ympäristökasvatuksen kehittämistyö. Seminaarissa kuultiin lyhyet esittelyt kattavasti eri näkökulmista sekä kuultiin uusista ympäristökasvatushankkeista alueella.

 

Seminaarin jälkeen voi ilmoittautua Lauhanvuori Region Geopark-alueen ympäristökasvatuksen ylimaakunnallisen yhteistyöryhmän (YYY) jäseneksi ja tulla mukaan suunnittelemaan ja linjaamaan alueen geo- ja ympäristökasvatustyötä. Tavoitteena on hyödyntää olemassa olevaa toimintaa ja ryhtyä rakentamaan yhteistyössä Lauhanvuori Region Geoparkille geo-/ympäristökasvatusohjelma, jolla houkutellaan myös kansainvälisiä kävijöitä sekä aktivoidaan alueen omia lapsia ja nuoria nauttimaan ympäristöstään, ymmärtämään sitä ja arvostamaan sitä niin, että sitä halutaan suojella myös jatkossa.

 

Seminaariesitykset ovat ladattavissa täältä.

Metsähallitus Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Euroopan maaseuturahasto Lauhanvuoren kansallispuisto Kauhaneva-Pohjankangas kansallispuisto